Időkorlát Lejárt!

A vásárlási időkorlát lejárt a következő vásárlásánál:

Hamarosan lejár az időkorlát

jegyek vásárlási időkorlátja 01:00 percen belül lejár.
Ezután a foglat helyeket más megvásárolhatja Ön elől.

BROADWAY.HU

Ez az esemény már megrendezésre került, így jegyet már nem tudsz vásárolni rá. Ha részt vettél az eseményen, írj róla értékelést, vagy olvasd el, mások mit mondanak róla!

Wagner: Siegfried / BUDAPESTI WAGNER-NAPOK


Müpa

2019. június 22. 16:00

Wagner: Siegfried - zenedráma három felvonásban (német nyelvű előadás, magyar szövegvetítéssel)

A Budapesti Wagner-napok új operajátszási stílust honosított meg, amely a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem adottságaira és kiemelkedő akusztikájára építve messze túllép a félig szcenírozott színrevitelek világán, írta egy kritikus. A négy estén átívelő, így a szerző szándékai szerint felhangzó Nibelung gyűrűje tetralógia rendezője Hartmut Schörghofer, akit Fischer Ádám azért kért fel, mert mint mondta olyan rendezőre volt szükség, aki a műben rejlő gondolatokat képekben tudja megfogalmazni. A Duna-parti Bayreuth az elmúlt több mint egy évtizedben az úgynevezett teljes bayreuthi kánont, vagyis a szerző életében a Zöld dombon bemutatott tíz operát színre vitte, a Müpa egyedi adottságait maximálisan kihasználva, egyúttal újakat mutatva fel a remekművekben lakozó, szinte végtelen számú értelmezési lehetőségek közül.

A Siegfried 2016. júniusi előadása és ősbemutatója között éppen száznegyven év telt el: a tetralógia harmadik darabja 1876 augusztusában csendült fel először az első Bayreuthi Ünnepi Játékokon, akkor, amikor a teljes tetralógia is, a győri születésű Richter János vezényletével. A 2016-os produkció nemzetközi alkotó- és szereplőgárdájának számos tagja keresett Wagner-énekes: Gerhard Siegel a New York-i Metropolitanben, a Bécsi Állami Operában és Bayreuthban alakította az opera címszerepét; Walter Fink a Bécsi Állami Opera társulatának tagja, a rangos Kamaraénekes cím birtokosa; a svéd szoprán, Elisabet Strid pedig számos Wagner-hősnőt alakított Európa jelentős operaházaiban.

Rendező: Müpa